Lediga jobb som Bibliotekarie i Danderyd

Se lediga jobb som Bibliotekarie i Danderyd. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Danderyd som finns hos arbetsgivaren.

Platsansvarig bibliotekarie till Danderyds bibliotek

Ansök    Jun 21    Danderyds kommun    Bibliotekarie
Välkommen till Danderyds kommun! Här möter vi invånarnas behov genom hela livet. Vi kombinerar den moderna trädgårdsstaden med en hållbar stadsmiljö. Vi är ca 1550 medarbetare som driver kommunen framåt inom våra olika verksamheter. Vi vill att varje medarbetare ska känna arbetsglädje och stolthet samt genom sitt uppdrag bidra till kommunens utveckling. Danderyds kommun ska bli Sveriges bästa kommun att leva, bo och verka i enligt kommunens nya vision. Vil... Visa mer
Välkommen till Danderyds kommun! Här möter vi invånarnas behov genom hela livet. Vi kombinerar den moderna trädgårdsstaden med en hållbar stadsmiljö. Vi är ca 1550 medarbetare som driver kommunen framåt inom våra olika verksamheter. Vi vill att varje medarbetare ska känna arbetsglädje och stolthet samt genom sitt uppdrag bidra till kommunens utveckling. Danderyds kommun ska bli Sveriges bästa kommun att leva, bo och verka i enligt kommunens nya vision. Vill du vara med på vår resa?

I Danderyds kommun finns fyra folkbibliotek, varav din huvudsakliga arbetsplats kommer vara i Mörby centrum. Övriga filialbibliotek ligger i Enebyberg, Djursholm samt Stocksund.

ARBETSUPPGIFTER
I rollen som platsansvarig på Danderyds bibliotek i Mörby centrum har du ansvaret för det övergripande och dagliga arbetet på kommunens största bibliotek, där ungefär hälften av den totala arbetsstyrkan tjänstgör. Ansvaret innebär bland annat schemaläggning, viss arbetsfördelning (kan ske i samråd med bibliotekschef), att vara bibliotekets huvudsakliga kontaktperson, med mera.

I rollen ingår även att man under tider kan behöva ta på sig vissa operativa chefsuppgifter. Detta kan bli aktuellt i händelse av längre frånvaro hos bibliotekschefen (vid semester eller sjukfrånvaro). Platsansvarig i Mörby har härmed ett särskilt och utökat uppdrag, jämfört bibliotekets övriga platsansvariga i Enebyberg, Djursholm och Stocksund. Rollen som platsansvarig innebär ej personalansvar.

Som platsansvarig är du en del av bibliotekets ledningsgrupp. Där förväntas du att aktivt delta och bidra till lösningar på de utmaningar biblioteket ställs inför. Några aktuella sådana utmaningar är:

- Ta fram fungerande arbetsformer och rutiner för vårt nya bibliotek i Mörby centrum (invigning 11/9 2021)
- Delta konstruktivt i den digitaliseringsprocess biblioteket och hela kommunen står inför.
- Hitta samverkansformer mellan biblioteket och Kultur- och fritidsnämndens övriga verksamheter.

Slutligen omfattar tjänsten även så kallat traditionellt biblioteksarbete, det vill säga pass i bibliotekets disk, medieinköp, etc.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som:
• Har examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan likvärdigt adekvat utbildning.
• Har flera års erfarenhet av arbete på bibliotek, företrädelsevis folkbibliotek.
• Talar och skriver obehindrat på svenska.

I rollen som Platsansvarig bibliotekarie är det meriterande om du har tidigare erfarenhet av en arbetsledande roll.

Vi söker dig med förmåga att snabbt hitta lösningar på uppkomna problem. Vidare har du förmågan att planera, organisera och slutföra ditt arbete väl efter uppsatta deadlines. Du hanterar stress på ett konstruktivt sätt och bibehåller ett gott humör vid press och motgångar. Du är en serviceminded och samarbetsorienterad person, med ett prestigelöst fokus på det gemensamma målet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Danderyds kommun strävar efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Vi erbjuder en spännande arbetsplats med många trevliga och kunniga medarbetare. Besök gärna vår jobbportal https://www.danderyd.se/ovriga-verksamheter/jobb/ om du vill veta vad våra chefer säger om kommunens uppdrag och utvecklingen framåt. Här kn du också samla information, blad annat om våra förmåner. Mer information om vår verksamhet hittar du på www.danderyd.se.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Danderyds kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande önskar vi att du skickar in din ansökan digitalt enligt ovan.

Betyg och övriga handlingar tar du med vid en eventuell intervju.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Bibliotekarie till Medicinska biblioteket, Danderyds sjukhus AB

Ansök    Sep 6    Danderyds Sjukhus AB    Bibliotekarie
Vikarierande Bibliotekarie till Medicinska biblioteket, Danderyds sjukhus AB Danderyds sjukhus är ett av de största akutsjukhusen i Sverige. Sjukhuset drivs i bolagsform och ca 4000 medarbetare bedriver tillsammans universitetssjukvård med kvalitet och omtanke. Medicinska bibliotekets övergripande uppdrag är att bidra till en patientsäker vård och ökad vårdkvalitet genom att tillhandahålla, utbilda i och underlätta användningen av vetenskapliga databa... Visa mer
Vikarierande Bibliotekarie till Medicinska biblioteket, Danderyds sjukhus AB

Danderyds sjukhus är ett av de största akutsjukhusen i Sverige.

Sjukhuset drivs i bolagsform och ca 4000 medarbetare bedriver tillsammans universitetssjukvård med kvalitet och omtanke.

Medicinska bibliotekets övergripande uppdrag är att bidra till en patientsäker vård och ökad vårdkvalitet genom att tillhandahålla, utbilda i och underlätta användningen av vetenskapliga databaser och kunskapsstödjande verktyg. Vi stödjer även den kliniska forskning som bedrivs på sjukhuset genom stöd i frågor om bibliometri och publiceringsstrategier. Våra målgrupper är främst sjukhusets personal, forskare och studenter samt patienter och deras anhöriga. Vi har även avtal om biblioteksservice med andra vårdgivare inom Region Stockholm.

Biblioteket förvaltar sjukhusets lärplattform Lärtorget och tillhandahåller såväl pedagogiskt som administrativt stöd till sjukhusets e-utbildningar.

Biblioteket har ett väl utvecklat samarbete med biblioteken på Karolinska Universitetssjukhuset och Södersjukhuset och de tre biblioteken delar katalog, e-resurser och hemsida.


Om tjänsten
Vi söker dig som tillsammans med oss på Medicinska biblioteket vill driva och utveckla våra forsknings- och verksamhetsnära tjänster gentemot Danderyds sjukhus och KIDS. Tjänsten passar dig som är ganska ny i yrket och är nyfiken på sjukhusbibliotek.

Som bibliotekarie hos oss får du ett spännande och varierande arbete där du tillhandahåller kunskap och underlag till sjukhusets alla verksamhetsområden.


Arbetsbeskrivning

- I ditt arbete ingår att tillsammans med kollegor medverka i utvecklingen av biblioteksverksamheten med utgångspunkt i användarnas behov.
- Du har regelbundna kundtjänstpass och andra gemensamma arbetsuppgifter som förekommer på ett medicinskt bibliotek.
- Du får arbeta med administration i sjukhusets lärplattform Lärtorget tillsammans med objektspecialisten.
- Du är delaktig i bibliotekets kurser och genomför självständigt handledningar i informationssökning och Endnote.
- Du får möjlighet att ingå i vår sökgrupp och utföra sökuppdrag åt sjukhusets verksamheter.


Kvalifikationer

- Examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller likvärdig akademisk utbildning är ett krav.
- God kunskap i informationssökning och att tillgängliggöra informationsresurser och bibliotekstjänster.
- God erfarenhet, intresse och förståelse av IT och informationssystem.
- Erfarenhet av arbete på sjukhusbibliotek, medicinskt bibliotek eller forskningsbibliotek är meriterande liksom erfarenhet av undervisning eller av att hålla presentationer för grupper, digitalt och fysiskt.


Personliga egenskaper
I den här tjänsten fäster vi mycket stor vikt vid personliga egenskaper.

För att trivas hos oss behöver du vara en serviceinriktad och samarbetsorienterad lagspelare som tycker om att arbeta i ett litet team där uppgifterna omfattar alla delar i en biblioteksverksamhet och kan variera över tid.

Då tempot tidvis är högt behöver du vara stresstålig och ha god förmåga att planera och strukturera ditt eget arbete liksom förmåga att snabbt ställa om utifrån ändrade förutsättningar. 

Du ser värdet i och har förmåga att skapa och upprätthålla goda relationer med användare och kollegor. Du är lika bekväm med att kommunicera digitalt via Teams el motsvarande plattform som du är med personliga möten eller skriftlig kommunikation.


Övrigt
Tjänsten är ett vikariat 6 månader. Tillträde omgående eller enligt överenskommelse.


Ansökan
Intervjuer sker löpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!Om Danderyds sjukhus

Danderyds sjukhus är ett av landets största akutsjukhus. Hos oss arbetar cirka 4500 personer. I vårt uppdrag ingår utbildning, klinisk forskning och utveckling, bland annat i samarbete med Karolinska Institutet. Det viktigaste för oss är att våra patienter känner sig trygga och säkra och får bästa möjliga vård och behandling. Det målet arbetar vi mot varje dag – tillsammans. https://www.ds.se/Om verksamheten

HR-och kommunikationsavdelningens främsta uppdrag är att proaktivt bidra till sjukhusets utveckling och stödja verksamhetens chefer och medarbetare i HR- och kommunikationsfrågor så att de har rätt förutsättningar för att ta hand om våra patienter och närstående på bästa sätt. HR- och kommunikationsavdelningen är en viktig partner i diskussionen om hur vi bäst är rustade för att möta framtidens utmaningar. Avdelningen består av följande enheter; Arbetsrätt och löner, Personal och utveckling, Bemanningscenter, Clinicum, Kommunikation, AT-organisationen och Medicinska biblioteket. HR-och kommunikationsavdelningen har cirka 100 medarbetare.

 


Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.


Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.


Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.
http://www.sll.se/ Visa mindre

Objektspecialist (IKT-bibliotekarie), Danderyds Sjukhus

Ansök    Mar 25    Danderyds Sjukhus AB    Bibliotekarie
Danderyds sjukhus är i en intensiv fas av digitalisering av bland annat interna utbildningar. Är du en person som vill verka i en större organisation och arbeta med både e-kursproduktion och vetenskaplig informationsförsörjning? Då ska du läsa vidare om vårt spännande uppdrag! Erbjudande och arbetsuppgifter Vi erbjuder ett spännande och roligt uppdrag i att stärka och utveckla informations- och kunskapsförsörjningen inom Danderyds sjukhus. Genom att vara ... Visa mer
Danderyds sjukhus är i en intensiv fas av digitalisering av bland annat interna utbildningar. Är du en person som vill verka i en större organisation och arbeta med både e-kursproduktion och vetenskaplig informationsförsörjning? Då ska du läsa vidare om vårt spännande uppdrag!

Erbjudande och arbetsuppgifter
Vi erbjuder ett spännande och roligt uppdrag i att stärka och utveckla informations- och kunskapsförsörjningen inom Danderyds sjukhus. Genom att vara delaktig i drift och utveckling av en plattform med relevanta e-kurser och utbildningar bidrar du till att de anställda kan arbeta utifrån ett kunskapsbaserat och evidenssäkert perspektiv.

I dina arbetsuppgifter ingår att vara ett administrativt/tekniskt och pedagogiskt stöd vid framtagande av e-kurser. Du har huvudansvaret för att tillgängliggöra färdiga kurser samt för kursadministration och nödvändiga inställningar för kurs- och deltagaradministration. Som objektspecialist ansvarar du för kurskatalogen och systemadministration. Du ansvarar för Lärtorgets supportfunktion, utbildning och produktion av informationsmaterial till utbildningsledare och administratörer.

Din profil
Vi söker dig som har utbildning inom biblioteks- och informationsvetenskap, systemvetenskap eller motsvarande. Du har erfarenhet och mycket god förståelse av IT och informationssystem. Du har vana vid att planera och genomföra utbildningar och kan obehindrat uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift.
Det är meriterande om du har erfarenhet av att förvalta webbaserade lärplattformar och system utifrån ett användarperspektiv. Det är också meriterande om du har erfarenhet av informationssökning och att tillgängliggöra och strukturera informationsresurser på bibliotek.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper i rekryteringen. I den här tjänsten söker vi dig som vill arbeta med utbildning, e- lärande och lärplattformar. Du har god förmåga att samarbeta och skapa kontakter samt är en strukturerad och utvecklingsinriktad problemlösare. I rollen ingår att vara ett stöd för verksamheterna på sjukhuset. Det är därmed viktigt att du har en hög serviceförmåga och tycker om att arbeta i en miljö där behoven varierar över tid och ibland kräver snabba svar. Vi ställer krav på mycket god kommunikativ förmåga och lyhördhet. Du är initiativtagande och nyfiken samt kan hantera många olika uppgifter samtidigt. 

Du ingår i bibliotekets arbetsgrupp vilket innebär att du deltar i bibliotekets löpande arbete med kundtjänst samt utför arbetsuppgifter utifrån din kompetens och organisationens behov.

Övrigt
Tjänstgöringsgraden är heltid. Anställningen är en tillsvidareanställning.

Ansökan
Varmt välkommen med din ansökan! Ansök genom att klicka på knappen ”sök tjänsten”.

Om oss 
Lärtorget är Danderyds sjukhus lärplattform med i dagsläget över 300 utbildningar. Lärtorget är den centrala platsen för sjukhusets kurs- och utbildningsverksamhet och bidrar därmed till kompetensutveckling för över 4000 medarbetare. Lärtorget är ett samarbete inom Region Stockholm med en gemensam regional styrgrupp och ett förvaltarråd. Varje deltagande organisation ansvarar för pedagogiskt och administrativt stöd vilket bland annat innebär lokal användarsupport och stöd vid lokal e-kursproduktion. Organisatoriskt är Lärtorget en del av Medicinska biblioteket, som i sin tur är del av verksamhetsområdet HR och Kommunikation på Danderyds sjukhus. Visa mindre

Objektspecialist (IKT-bibliotekarie), Danderyds Sjukhus

Ansök    Mar 10    Danderyds Sjukhus AB    Bibliotekarie
Danderyds sjukhus är i en intensiv fas av digitalisering av bland annat interna utbildningar. Är du en person som vill verka i en större organisation och arbeta med både e-kursproduktion och vetenskaplig informationsförsörjning? Då ska du läsa vidare om vårt spännande uppdrag! Erbjudande och arbetsuppgifter Vi erbjuder ett spännande och roligt uppdrag i att stärka och utveckla informations- och kunskapsförsörjningen inom Danderyds sjukhus. Genom att vara ... Visa mer
Danderyds sjukhus är i en intensiv fas av digitalisering av bland annat interna utbildningar. Är du en person som vill verka i en större organisation och arbeta med både e-kursproduktion och vetenskaplig informationsförsörjning? Då ska du läsa vidare om vårt spännande uppdrag!

Erbjudande och arbetsuppgifter
Vi erbjuder ett spännande och roligt uppdrag i att stärka och utveckla informations- och kunskapsförsörjningen inom Danderyds sjukhus. Genom att vara delaktig i drift och utveckling av en plattform med relevanta e-kurser och utbildningar bidrar du till att de anställda kan arbeta utifrån ett kunskapsbaserat och evidenssäkert perspektiv.
I dina arbetsuppgifter ingår att vara ett administrativt/tekniskt och pedagogiskt stöd vid framtagande av e-kurser. Du har huvudansvaret för att tillgängliggöra färdiga kurser samt för kursadministration och nödvändiga inställningar för kurs- och deltagaradministration. Som objektspecialist ansvarar du för kurskatalogen och systemadministration. Du ansvarar för Lärtorgets supportfunktion, utbildning och produktion av informationsmaterial till utbildningsledare och administratörer.

Din profil
Vi söker dig som har utbildning inom biblioteks- och informationsvetenskap, systemvetenskap eller motsvarande. Du har erfarenhet och mycket god förståelse av IT och informationssystem. Du har vana vid att planera och genomföra utbildningar och kan obehindrat uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift.
Det är meriterande om du har erfarenhet av att förvalta webbaserade lärplattformar och system utifrån ett användarperspektiv. Det är också meriterande om du har erfarenhet av informationssökning och att tillgängliggöra och strukturera informationsresurser på bibliotek.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper i rekryteringen. I den här tjänsten söker vi dig som vill arbeta med utbildning, e- lärande och lärplattformar. Du har god förmåga att samarbeta och skapa kontakter samt är en strukturerad och utvecklingsinriktad problemlösare. I rollen ingår att vara ett stöd för verksamheterna på sjukhuset. Det är därmed viktigt att du har en hög serviceförmåga och tycker om att arbeta i en miljö där behoven varierar över tid och ibland kräver snabba svar. Vi ställer krav på mycket god kommunikativ förmåga och lyhördhet. Du är initiativtagande och nyfiken samt kan hantera många olika uppgifter samtidigt. 
Du ingår i bibliotekets arbetsgrupp vilket innebär att du deltar i bibliotekets löpande arbete med kundtjänst samt utför arbetsuppgifter utifrån din kompetens och organisationens behov.

Övrigt
Tjänstgöringsgraden är heltid. Anställningen är en tillsvidareanställning.

Ansökan
Varmt välkommen med din ansökan! Ansök genom att klicka på knappen ”sök tjänsten”.

Om oss 
Lärtorget är Danderyds sjukhus lärplattform med i dagsläget över 300 utbildningar. Lärtorget är den centrala platsen för sjukhusets kurs- och utbildningsverksamhet och bidrar därmed till kompetensutveckling för över 4000 medarbetare. Lärtorget är ett samarbete inom Region Stockholm med en gemensam regional styrgrupp och ett förvaltarråd. Varje deltagande organisation ansvarar för pedagogiskt och administrativt stöd vilket bland annat innebär lokal användarsupport och stöd vid lokal e-kursproduktion. Organisatoriskt är Lärtorget en del av Medicinska biblioteket, som i sin tur är del av verksamhetsområdet HR och Kommunikation på Danderyds sjukhus. Visa mindre

Vikarierande bibliotekarie till Medicinska biblioteket, Danderyds sjuk ...

Ansök    Maj 26    Danderyds Sjukhus AB    Bibliotekarie
Vikarierande Bibliotekarie till Medicinska biblioteket, Danderyds sjukhus AB Danderyds sjukhus är ett av de största akutsjukhusen i Sverige. Sjukhuset drivs i bolagsform och ca 4000 medarbetare bedriver tillsammans universitetssjukvård med kvalitet och omtanke. Medicinska bibliotekets övergripande uppdrag är att bidra till en patientsäker vård och ökad vårdkvalitet genom att tillhandahålla, utbilda i och underlätta användningen av vetenskapliga databaser o... Visa mer
Vikarierande Bibliotekarie till Medicinska biblioteket, Danderyds sjukhus AB
Danderyds sjukhus är ett av de största akutsjukhusen i Sverige. Sjukhuset drivs i bolagsform och ca 4000 medarbetare bedriver tillsammans universitetssjukvård med kvalitet och omtanke.
Medicinska bibliotekets övergripande uppdrag är att bidra till en patientsäker vård och ökad vårdkvalitet genom att tillhandahålla, utbilda i och underlätta användningen av vetenskapliga databaser och kunskapsstödjande verktyg. Vi stödjer även den kliniska forskning som bedrivs på sjukhuset genom stöd i frågor om bibliometri och publiceringsstrategier. Våra målgrupper är främst sjukhusets personal, forskare och studenter samt patienter och deras anhöriga. Vi har även avtal om biblioteksservice med andra vårdgivare inom Region Stockholm.
Biblioteket förvaltar även sjukhusets lärplattform Lärtorget och tillhandahåller såväl pedagogiskt som administrativt stöd till sjukhusets e-utbildningar.
Biblioteket har ett väl utvecklat samarbete med biblioteken på Karolinska Universitetssjukhuset och Södersjukhuset och de tre biblioteken delar katalog, e-resurser och hemsida.
Om tjänsten
Vi söker dig som tillsammans med oss på Medicinska biblioteket vill driva och utveckla våra forsknings- och verksamhetsnära tjänster gentemot Danderyds sjukhus och KIDS.
Du utför sökningar åt sjukhusets medarbetare och forskare och är delaktig som undervisare på bibliotekets kurser och handledningar. Du har regelbundna kundtjänstpass och andra gemensamma arbetsuppgifter som förekommer på ett medicinskt bibliotek.
Som medicinsk bibliotekarie hos oss får du ett spännande och varierande arbete där du tillhandahåller kunskap och underlag till sjukhusets alla verksamhetsområden. I ditt uppdrag ingår att tillsammans med kollegor medverka i utvecklingen av biblioteksverksamheten med utgångspunkt i användarnas behov.
Kvalifikationer
- Examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller likvärdig utbildning.
-God kunskap i informationssökning och att tillgängliggöra informationsresurser och bibliotekstjänster
- God erfarenhet och förståelse av IT och informationssystem
- Intresse av att arbeta pedagogiskt och utvecklas som sökexpert
- God förmåga att samarbeta och skapa kontakter
- Erfarenhet av arbete på sjukhusbibliotek, medicinskt bibliotek eller forskningsbibliotek är meriterande.
Personliga egenskaper
Vi söker dig som är intresserad av att utveckla bibliotekets verksamhet och stöd till sjukhusets personal, forskare och doktorander för att stärka patientsäkerheten och utveckla vårdkvaliteten. Du har förmågan att ta initiativ, är flexibel och relationsskapande samt har god samarbetsförmåga. Du är självgående och strukturerad. Vidare är du serviceinriktad och har en god förståelse för kundperspektivet i ditt arbete.
Anställningsvillkor
Vikariat heltid 6 månader med möjlighet till förlänging. Tillträde 1 oktober 2020 eller enligt överenskommelse.
Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Platsansvarig bibliotekarie, Enebybergs bibliotek

Välkommen till Danderyds kommun! Här möter vi invånarnas behov genom hela livet. Vi kombinerar den moderna trädgårdsstaden med en hållbar stadsmiljö. Vi är ca 1550 medarbetare som driver kommunen framåt inom våra olika verksamheter. Vi vill att varje medarbetare ska känna arbetsglädje och stolthet samt genom sitt uppdrag bidra till kommunens utveckling. Danderyds kommun ska bli Sveriges bästa kommun att leva, bo och verka i enligt kommunens nya vision. Vil... Visa mer
Välkommen till Danderyds kommun! Här möter vi invånarnas behov genom hela livet. Vi kombinerar den moderna trädgårdsstaden med en hållbar stadsmiljö. Vi är ca 1550 medarbetare som driver kommunen framåt inom våra olika verksamheter. Vi vill att varje medarbetare ska känna arbetsglädje och stolthet samt genom sitt uppdrag bidra till kommunens utveckling. Danderyds kommun ska bli Sveriges bästa kommun att leva, bo och verka i enligt kommunens nya vision. Vill du vara med på vår resa?

I Danderyds kommun finns fyra folkbibliotek, varav din huvudsakliga arbetsplats kommer vara i Enebyberg. Enebybergs bibliotek är en del av Träffpunkt Enebyberg - ett samarbete mellan Svenska kyrkan och kommun som inrymmer ett flertal verksamheter från bägge parter.

ARBETSUPPGIFTER
I rollen som platsansvarig har du ansvaret för det övergripande arbetet på biblioteket. Detta innebär bland annat schemaläggning, inköp av medier och planering och genomförande av programverksamhet.

I tjänsten ingår även samordningsansvar för Träffpunkt Enebyberg. Du utgör kommunens närmsta kontakt med kyrkan och du kallar till och leder husmöten för Träffpunktens alla verksamheter.

Som platsansvarig är du en del av bibliotekets ledningsgrupp, där du förväntas att aktivt delta och bidra till lösningar av de utmaningar biblioteket ställs inför. Några sådana utmaningar under innevarande år:

- Framtagande av ny biblioteksplan.
- Hitta samverkansformer mellan biblioteket och Kultur- och fritidsnämndens övriga verksamheter.
- Förberedande arbete inför helt nytt bibliotek i Mörby centrum med planerad invigning sommaren 2021.

Slutligen innefattar tjänsten så kallat traditionellt biblioteksarbete, det vill säga pass i bibliotekets disk, ta emot skolklasser för bokprat, med mera.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är strukturerad, lösningsfokuserad och har förmåga hitta gynnsamma sätt att samverka med såväl nära kollegor som med andra verksamheter.

Du har integritet och är trygg nog i dig själv att kunna framlägga dina perspektiv och åsikter under diskussion kollegor emellan.

Du har examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan likvärdigt adekvat utbildning.

Du har minst ett par års erfarenhet av arbete på bibliotek. Att ha arbetat arbets- eller projektledande är meriterande men inget krav.

ÖVRIGT
Danderyds kommun strävar efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Vi erbjuder en spännande arbetsplats med många trevliga och kunniga medarbetare. Mer information om vår verksamhet hittar du på www.danderyd.se.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Danderyds kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande önskar vi att du skickar in din ansökan digitalt enligt ovan.

Betyg och övriga handlingar tar du med vid en eventuell intervju.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Bibliotekarie till Medicinska biblioteket på Danderyds sjukhus AB

Ansök    Nov 11    Danderyds Sjukhus AB    Bibliotekarie
Bibliotekarie till Medicinska biblioteket, Danderyds sjukhus AB Danderyds sjukhus är ett av de största akutsjukhusen i Sverige. Sjukhuset drivs i bolagsform och ca 4000 medarbetare bedriver tillsammans universitetssjukvård med kvalitet och omtanke. Medicinska bibliotekets uppdrag är att bidra till en patientsäker vård och ökad vårdkvalitet genom att tillhandahålla, utbilda i och underlätta användningen av vetenskapliga databaser och kunskapsstödjande v... Visa mer
Bibliotekarie till Medicinska biblioteket, Danderyds sjukhus AB
Danderyds sjukhus är ett av de största akutsjukhusen i Sverige. Sjukhuset drivs i bolagsform och ca 4000 medarbetare bedriver tillsammans universitetssjukvård med kvalitet och omtanke.
Medicinska bibliotekets uppdrag är att bidra till en patientsäker vård och ökad vårdkvalitet genom att tillhandahålla, utbilda i och underlätta användningen av vetenskapliga databaser och kunskapsstödjande verktyg. Vi stödjer även den kliniska forskning som bedrivs på sjukhuset genom bland annat stöd i frågor om bibliometri och publiceringsstrategier. Våra målgrupper är sjukhusets personal, forskare och studenter samt patienter och deras anhöriga. Vi har även avtal om biblioteksservice med andra vårdgivare inom Region Stockholm.
Biblioteket förvaltar även sjukhusets lärplattform Lärtorget och tillhandahåller såväl pedagogiskt som administrativt stöd till sjukhusets e-utbildningar.
Biblioteket har ett väl utvecklat samarbete med biblioteken på Karolinska Universitetssjukhuset och Södersjukhuset och de tre biblioteken delar katalog, e-resurser och hemsida.
Arbetsuppgifter
Du kommer bland annat att arbeta med undervisning och handledning i informationssökning, referenshanteringsprogrammet EndNote samt Excel. Du kommer också ingå i arbetsgruppen för systematiska sökningar samt arbeta med Lärtorget. Du deltar i den dagliga verksamheten på biblioteket vilket innebär arbete i bibliotekets kundtjänst, hantering av artikelbeställningar och fjärrlån.
Kvalifikationer
Vi söker dig med magister- eller masterexamen i biblioteks- och informationsvetenskap eller likvärdig utbildning. Tidigare erfarenhet av arbete på bibliotek, gärna sjukhus- eller forskningsbibliotek, är meriterande, liksom erfarenhet av pedagogiskt arbete eller arbete inom hälso- och sjukvård.
För att trivas i rollen behöver du ha mycket god samarbetsförmåga och tycka om att skapa och upprätthålla kontakter med bibliotekets användare. Tjänsten ställer krav på flexibilitet och ett lösningsorienterat och serviceinriktat förhållningssätt. Vi värdesätter nyfikenhet och intresse för att tillsammans med kolleger utveckla verksamheten utifrån användarnas och organisationens behov. Det är av vikt att du har god kunskap i Office-programmen och intresse för digitala arbetssätt.
Kontakt
Kontaktpersoner
Satu Bohm, Bibliotekschef, Telefonnummer 08-12355746
Fackliga kontaktpersoner
Love Strandberg, DIK, Telefonnummer 08-12355715
 
Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar.
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Biblioteksutvecklare till Danderyds kommun

Välkommen till Danderyds kommun! Här möter vi invånarnas behov genom hela livet. Vi kombinerar den moderna trädgårdsstaden med en hållbar stadsmiljö. Vi är ca 1750 medarbetare som driver kommunen framåt inom våra olika verksamheter. Vi vill att varje medarbetare ska känna arbetsglädje och stolthet samt genom sitt uppdrag bidra till kommunens utveckling. Danderyds kommun ska bli Sveriges bästa kommun att leva, bo och verka i enligt kommunens nya vision. Vil... Visa mer
Välkommen till Danderyds kommun! Här möter vi invånarnas behov genom hela livet. Vi kombinerar den moderna trädgårdsstaden med en hållbar stadsmiljö. Vi är ca 1750 medarbetare som driver kommunen framåt inom våra olika verksamheter. Vi vill att varje medarbetare ska känna arbetsglädje och stolthet samt genom sitt uppdrag bidra till kommunens utveckling. Danderyds kommun ska bli Sveriges bästa kommun att leva, bo och verka i enligt kommunens nya vision. Vill du vara med på vår resa?

I Danderyd finns fyra bibliotek där din huvudsakliga arbetsplats kommer vara biblioteket i Mörby centrum.

ARBETSUPPGIFTER
Våren 2021 slår vi upp portarna till ett nytt bibliotek i Mörby centrum. Vi söker dig som vill bidra till att hitta nya lösningar och arbetssätt till framtidens biblioteksverksamhet i allmänhet och det nya biblioteket i synnerhet. Du ska i din roll som biblioteksutvecklare planera och driva biblioteksutvecklingsarbetet i nära samarbete med bibliotekschef.

Några av dina utmaningar:
- Förankra och driva utvecklingsarbetet tillsammans med personalen.
- Arbeta i dialog med kommunens invånare, samt i samverkan med interna och externa aktörer.
- Omvärldsbevakning och trendspaning.

Biblioteksutvecklingsarbetet förväntas pågå under sammanlagt tre år, 2019-2021, där drygt två år återstår. Ditt arbete kommer bygga vidare på arbete som påbörjades våren 2019. Tjänsten är deltid på 75 %.

KVALIFIKATIONER
Du har adekvat utbildning och erfarenhet och bör vara insatt i hur folkbibliotek fungerar.
Du ser utvecklingsmöjligheter och nya sätt att lösa uppdragen. Du är omvärldsorienterad och ser det naturligt att testa nya idéer och arbetssätt. Du har ett stort intresse för samhällsfrågor och är väl insatt i hur en kommun fungerar.

Att du har integritet, mod, engagemang och en positiv inställning till verksamheten är viktigt.

ÖVRIGT
Danderyds kommun strävar efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Vi erbjuder en spännande arbetsplats med många trevliga och kunniga medarbetare. Mer information om vår verksamhet hittar du på www.danderyd.se.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Danderyds kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande önskar vi att du skickar in din ansökan digitalt enligt ovan.

Betyg och övriga handlingar tar du med vid en eventuell intervju.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre