Lediga jobb Danderyds kommun, Biblioteken i Danderyd

Se alla lediga jobb från Danderyds kommun, Biblioteken i Danderyd. Genom att välja ett specifikt yrke kan du även välja att se alla lediga jobb i Danderyd som finns inom det yrket.

Biblioteksutvecklare till Danderyds kommun

Välkommen till Danderyds kommun! Här möter vi invånarnas behov genom hela livet. Vi kombinerar den moderna trädgårdsstaden med en hållbar stadsmiljö. Vi är ca 1750 medarbetare som driver kommunen framåt inom våra olika verksamheter. Vi vill att varje medarbetare ska känna arbetsglädje och stolthet samt genom sitt uppdrag bidra till kommunens utveckling. Danderyds kommun ska bli Sveriges bästa kommun att leva, bo och verka i enligt kommunens nya vision. Vil... Visa mer
Välkommen till Danderyds kommun! Här möter vi invånarnas behov genom hela livet. Vi kombinerar den moderna trädgårdsstaden med en hållbar stadsmiljö. Vi är ca 1750 medarbetare som driver kommunen framåt inom våra olika verksamheter. Vi vill att varje medarbetare ska känna arbetsglädje och stolthet samt genom sitt uppdrag bidra till kommunens utveckling. Danderyds kommun ska bli Sveriges bästa kommun att leva, bo och verka i enligt kommunens nya vision. Vill du vara med på vår resa?

I Danderyd finns fyra bibliotek där din huvudsakliga arbetsplats kommer vara biblioteket i Mörby centrum.

ARBETSUPPGIFTER
Våren 2021 slår vi upp portarna till ett nytt bibliotek i Mörby centrum. Vi söker dig som vill bidra till att hitta nya lösningar och arbetssätt till framtidens biblioteksverksamhet i allmänhet och det nya biblioteket i synnerhet. Du ska i din roll som biblioteksutvecklare planera och driva biblioteksutvecklingsarbetet i nära samarbete med bibliotekschef.

Några av dina utmaningar:
- Förankra och driva utvecklingsarbetet tillsammans med personalen.
- Arbeta i dialog med kommunens invånare, samt i samverkan med interna och externa aktörer.
- Omvärldsbevakning och trendspaning.

Biblioteksutvecklingsarbetet förväntas pågå under sammanlagt tre år, 2019-2021, där drygt två år återstår. Ditt arbete kommer bygga vidare på arbete som påbörjades våren 2019. Tjänsten är deltid på 75 %.

KVALIFIKATIONER
Du har adekvat utbildning och erfarenhet och bör vara insatt i hur folkbibliotek fungerar.
Du ser utvecklingsmöjligheter och nya sätt att lösa uppdragen. Du är omvärldsorienterad och ser det naturligt att testa nya idéer och arbetssätt. Du har ett stort intresse för samhällsfrågor och är väl insatt i hur en kommun fungerar.

Att du har integritet, mod, engagemang och en positiv inställning till verksamheten är viktigt.

ÖVRIGT
Danderyds kommun strävar efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Vi erbjuder en spännande arbetsplats med många trevliga och kunniga medarbetare. Mer information om vår verksamhet hittar du på www.danderyd.se.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Danderyds kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande önskar vi att du skickar in din ansökan digitalt enligt ovan.

Betyg och övriga handlingar tar du med vid en eventuell intervju.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Platsansvarig bibliotekarie, Enebybergs bibliotek

Välkommen till Danderyds kommun! Här möter vi invånarnas behov genom hela livet. Vi kombinerar den moderna trädgårdsstaden med en hållbar stadsmiljö. Vi är ca 1550 medarbetare som driver kommunen framåt inom våra olika verksamheter. Vi vill att varje medarbetare ska känna arbetsglädje och stolthet samt genom sitt uppdrag bidra till kommunens utveckling. Danderyds kommun ska bli Sveriges bästa kommun att leva, bo och verka i enligt kommunens nya vision. Vil... Visa mer
Välkommen till Danderyds kommun! Här möter vi invånarnas behov genom hela livet. Vi kombinerar den moderna trädgårdsstaden med en hållbar stadsmiljö. Vi är ca 1550 medarbetare som driver kommunen framåt inom våra olika verksamheter. Vi vill att varje medarbetare ska känna arbetsglädje och stolthet samt genom sitt uppdrag bidra till kommunens utveckling. Danderyds kommun ska bli Sveriges bästa kommun att leva, bo och verka i enligt kommunens nya vision. Vill du vara med på vår resa?

I Danderyds kommun finns fyra folkbibliotek, varav din huvudsakliga arbetsplats kommer vara i Enebyberg. Enebybergs bibliotek är en del av Träffpunkt Enebyberg - ett samarbete mellan Svenska kyrkan och kommun som inrymmer ett flertal verksamheter från bägge parter.

ARBETSUPPGIFTER
I rollen som platsansvarig har du ansvaret för det övergripande arbetet på biblioteket. Detta innebär bland annat schemaläggning, inköp av medier och planering och genomförande av programverksamhet.

I tjänsten ingår även samordningsansvar för Träffpunkt Enebyberg. Du utgör kommunens närmsta kontakt med kyrkan och du kallar till och leder husmöten för Träffpunktens alla verksamheter.

Som platsansvarig är du en del av bibliotekets ledningsgrupp, där du förväntas att aktivt delta och bidra till lösningar av de utmaningar biblioteket ställs inför. Några sådana utmaningar under innevarande år:

- Framtagande av ny biblioteksplan.
- Hitta samverkansformer mellan biblioteket och Kultur- och fritidsnämndens övriga verksamheter.
- Förberedande arbete inför helt nytt bibliotek i Mörby centrum med planerad invigning sommaren 2021.

Slutligen innefattar tjänsten så kallat traditionellt biblioteksarbete, det vill säga pass i bibliotekets disk, ta emot skolklasser för bokprat, med mera.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är strukturerad, lösningsfokuserad och har förmåga hitta gynnsamma sätt att samverka med såväl nära kollegor som med andra verksamheter.

Du har integritet och är trygg nog i dig själv att kunna framlägga dina perspektiv och åsikter under diskussion kollegor emellan.

Du har examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan likvärdigt adekvat utbildning.

Du har minst ett par års erfarenhet av arbete på bibliotek. Att ha arbetat arbets- eller projektledande är meriterande men inget krav.

ÖVRIGT
Danderyds kommun strävar efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Vi erbjuder en spännande arbetsplats med många trevliga och kunniga medarbetare. Mer information om vår verksamhet hittar du på www.danderyd.se.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Danderyds kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande önskar vi att du skickar in din ansökan digitalt enligt ovan.

Betyg och övriga handlingar tar du med vid en eventuell intervju.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre